TIRAMISU
Bahan A
Biskut tiramisu
250 gm keju cream [philidephia]
150 ml yogurt asli
1/2 cawan gula kastor
1/2 cawan air ]
1 s/ k nescafe ] bancuhkan
serbuk koko
Cara
Bahan A
Biskut tiramisu
250 gm keju cream [philidephia]
150 ml yogurt asli
1/2 cawan gula kastor
1/2 cawan air ]
1 s/ k nescafe ] bancuhkan
serbuk koko
Cara
- Pukul keju dan gula sehingga gebu.
- Masukkan yogurt dan pukul lagi sehingga rata.
- Basahkan biskut tiramisu dengan air nescafee.
- Sapukan sebahagian adunan keju atas biskut tiramisu.
- Ulangkan lagi untuk lapisan kedua sama saperti lapisan pertama.
- Ayakkan serbuk koko [coklat] atas lapisan yg kedua.
- Sejukkan beberapa jam sebelum dihidangkan.
NOTA:
adunan ini memang agak moist dan lembut.. so kena makan secara scooping gitu..
tapi memang sedappp..
Comments